Diensten

 

Raapwerk

Traditioneel raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden, met behulp van een betrekkelijk dikke laag gips. Een raapwerk laag ligt tussen de 5 mm en 10 mm dik. Met raapwerk is het mogelijk om scheve wanden weer recht te maken door bepaalde delen dikker, of juist dunner te berapen (smeren).
In badkamers, met name de douche hoek (natte gedeelte), adviseren wij om gebruik te maken van een cement gebonden pleister. Deze is namelijk beter bestand tegen vocht.

Pleisterwerk

Glad pleisterwerk geeft uw woning een sjiek en strak uiterlijk. Er kan dan ook met lijstwerk en ornamenten gewerkt worden, voor een super strak eind resultaat. Glad pleisterwerk is een afwerklaag die nog getext moet worden. Een groot voordeel van glad pleisterwerk is, dat het makkelijk te repareren is bij beschadigingen. Het texen van wanden en plafonds, kunnen wij ook voor u realiseren. Door gebruik te maken van een Airless spuit, krijgt u een fantastisch eindresultaat zonder aanzetten van een texroller.

Schuurwerk

Schuurwerk is een fijne afwerklaag met een fijne zandkorrel als structuur en droogt egaal wit op. Schuurwerk op wanden moet ten alle tijden getext worden, waar dit op plafonds niet perse noodzakelijk is. Dit komt omdat de fijne zandkorrel niet direct vasthecht aan de ondergrond. De tex zorgt er voor dat deze korrel wel vast komt te zitten. 

Spachtelputz

Bijna alle sierpleisters zijn een mengsel van kleine steenkorrels, duurzame hechtmiddelen en kleurstoffen. Eén van de bekendste, en meest gebruikte is Spachtelputz. Deze bestaat uit gebroken marmerkorrels en bindmiddel. Spachtelputz is in alle kleuren verkrijgbaar en wordt aangebracht op vlakke en strakke ondergronden. Spachtelputz is verkrijgbaar in diverse korreldiktes vanaf 1mm. Hoe kleiner de korrel, hoe fijner de structuur. Spachtelputz is zeer geschikt voor wanden, omdat hij stootvast, boenvast en kleurecht is. Tevens is Spachtelputz voor binnen en buiten geschikt.

Spuitwerk

Spack spuitwerk is een dunne afwerklaag die in 2 lagen machinaal wordt aangebracht op strakke ondergronden. De eerste laag is de meslaag die ervoor zorgt dat de ondergrond dezelfde kleur heeft als de afwerklaag. De 2e laag is de afwerklaag die na droging van de meslaag word aangebracht. Dit noemen we afkorrelen, oftewel de structuur aanbrengen. Spackspuitwerk is in alle kleuren verkrijgbaar. Voor spuitwerk op de wanden raden wij aan om voor spack te kiezen op sierpleister basis. 

Lijsten en ornamenten

Er zijn tal van lijsten en ornamenten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat uw woning de gewenste stijl krijgt die u wilt. Momenteel is de platte plint erg populair.

Texwerk

Het aanbrengen van de tex doen wij machinaal met een Airless-texspuit. Hierdoor kunnen we snel werken en voorkomen we aanzetten van een tex- of verfroller. De tex is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Voordat we beginnen met het texen, worden vloeren, ramen en deuren geheel afgeplakt door ons.

Speciale werkzaamheden

Een nieuwe trend is het toepassen van stucwerk in badkamers, wc’s en zelfs aanrechtbladen en tafels met een betonlook. Hiervoor gebruiken wij waterbestendige producten met een schitterend eindresultaat.

Buiten werkzaamheden

Ook voor buiten stucwerk kunt u bij ons terecht. Denk b.v. aan Gevelisolatie, Cement plinten,  Schuurwerk voor buiten, Spachtelputz voor buiten enz. enz.  Alle ondergronden worden voorzien van een mortel op cement basis omdat deze water bestendig zijn.

Contact gegevens

René Gorts
Langveld 11
5768 GP  Meijel
T:  06 3041 8124
E:

Proclaimer

Fouten of onvolledige informatie op www.gorts.nl 
We doen er alles aan deze site actueel, volledig en juist te houden. Mocht u toch een fout zien of ontbreekt er naar uw idee informatie? Wij stellen uw reactie op prijs en doen ons best deze site hiermee te verbeteren. U kunt reageren via het digitale formulier voor klachten, meldingen en ideeën.

Aangesloten bij NOA

René Gorts is lid van NOAWij zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemers-vereniging voor Afbouwbedrijven.